11
Oct

0

Продуктивност и печалби – как да удвоиш и двете!

Резултатите, които постигате като търговец са важни колкото за компанията, в която работите, толкова и за вас самите. Ако искате да успеете,  си поставете за цел да сте най – добрият търговец във вашата компания.

Когато станете най – добрият търговец на компанията, вие ставате незаменим. Да, няма незаменими хора. Компанията ви няма да фалира без вашето присъствие, но никой в нея няма да иска да ви замени, защото Вие сте лидерът. Вие сте Търговецът с главно „Т”.  Когато някой заговори за успешен търговец, то всеки един служител на компанията ще знае, че това сте вие.

Задавате ли си често въпроса: ” Какви резултати се очакват от мен? “

Често в практиката ми попадам на добри специалисти, които не могат да си отговорят на този жизненоважен за бизнеса въпрос. Много е просто – това са резултатите, които вашия шеф иска от вас и които биха подобрили оборота на компанията. Фокусирането върху резултатите е начинът, по който да постигнете по – голямо влияние и по – големи успехи.

Ако замените горния въпрос с “Какви резултати искам да постигна?” животът ви ще се промени!

Нека се спрем на един изцяло финансов резултат – вашите доходи. Да предположим, че заплатата ви в момента е 1500 лева и си зададете въпроса: “Какви резултати искам да постигна?”, “Коя е цифрата, която ще ме устройва на месечна база?”, и отговора ви е 3000лв.

 Ако отидете при шефа си и му кажете:

“Шефе, в момента взимам 1500лв. Аз съм амбициозен човек и искам да взимам 3000лв. Искам да взимам тази заплата тук, във вашата фирма. Кажете ми какви резултати трябва да постигна, за да взимам тази сума?”

Много е вероятно вашият шеф да ви отговори:

“Петьо, в момента оборота ти на месечна база е 42 000лв. Направи го 80 000 лв. и аз ще ти направя заплатата 3000лв.”

Вие вече имате цел. Нова, по – голяма цел. Собствена цел. Цел, която ще накара вашият шеф да ви уважава и цени повече. Цел, която ще изпълни вашите желания и мечти.

Съвет:

Винаги търсете начин да направите допълнителната стъпка и да правите повече неща, отколкото другите очакват от вас.

Не работете за резултатите, които се очакват от вас. Надхвърлете очакванията им!

 

Бъдете победители всеки ден,

Стоян