22
Mar

1

Бързи съвети за увеличаване на продажбите

 1. Използвайте първите 15 минути след като се върнете от обяд за да правите студени обаждания.
 2. Свържете се с всички клиенти, които са пазарували от вас в миналото, но по някаква причина са спрели.
 3. Уверете се, че се свързвате с всеки клиент два пъти по-често, отколкото той нормално пазарува. Например, ако клиентът прави поръчка на всеки два месеца, обаждайте му се всеки месец.
 4. Попитайте всеки ваш клиент за негов познат, който също може да извлече полза от вас и вашите продукти или услуги.
 5. Преди да приключите работният ден направете още едно телефонно обаждане.
 6. За хора които са трудни за намиране варирайте с времето през което се опитвате да ги намерите, както и с деня от седмицата.
 7. Правете най-добрите си обаждания около 8 – 8.30 сутринта за да се свържете с хората преди да са станали прекалено заети.
 8. Имайте причина за всяко обаждане. Предоставете на клиента парче информация или отговорете на специфичен въпрос като показвате постоянно, че искате да помогнете.
 9. Свързвайте вашите клиенти с други ваши клиенти и познати за да могат да извлекат ползва и да правят бизнес помежду си.
 10. В допълнение към телефона, използвайте електронната поща за да поддържате постоянна връзка с клиентите.
 11. Когато правите телефонен разговор със съществуващ клиент, опитвайте се да му продадете още някой специфичен продукт или услуга.
 12. Когато получавате поръчки по факс или мейл, потвърдете ги чрез телефонно обаждане като се старайте да продадете още някой специфичен продукт.
 13. Изпращайте веднъж на няколко месеца ръчно написана бележка или мейл до клиентите си за да им благодарите, че пазаруват от вас.